SUA: Curtea Supremă virează împotriva „căsătoriei“ homosexuale

Ciprian Barsan

În urma confirmării judecătorului Brett Kavanaugh la Curtea Supremă a Statelor Unite (SCotUS), judecătorii conservatori ai acestei instanțe devin majoritari, iar cei progresiști pierd semnificativ din putere.

Senatul american a aprobat numirea judecătorului Brett Kavanaugh la Curtea Supremă, la capătul unui proces de confirmare marcat de mai multe acuzaţii de agresiune sexuală împotriva magistratului, niciuna susținută de dovezi. Nominalizarea lui Brett Kavanaugh reprezintă o victorie a conservatorilor americani pe tărâmul Justiției, judecătorii progresişti rămânând în minoritate pentru mulţi ani de acum încolo în rândul celei mai înalte instanţe judiciare din SUA.

La scurt timp după votul de confirmare din Senat, Brett Kavanaugh a depus jurământul de judecător al Curții Supreme a Statelor Unite. Judecătorul-şef al SCotUS, John Roberts, a condus ceremonia depunerii jurământului de către Kavanaugh. Acesta a depus jurământul constituţional, iar judecătorul Anthony Kennedy, care se retrage de la Curtea Supremă şi pe care Kavanaugh îl va înlocui, l-a…

Vezi articolul original 313 cuvinte mai mult

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s