Opoziţie în PSD la legalizarea parteneriatelor civile. Adevărata miză: adopţiile de copii în cuplurile homosexuale

Ciprian Barsan

La mai puţin de 24 de ore după eşecul referendumului pentru modificarea definiţiei căsătoriei în Constituţie, ministrul Victor Negrescu a anunţat un proiect lege privind parteneriatele civile, inclusiv între persoane de acelaşi sex. Alţi reprezentanţi ai Coaliţiei PSD-ALDE, cum ar fi deputatul Florin Manole şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, au oferit detalii în acest sens. Ar fi vorba despre un proiect realizat de preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, împreună cu Accept, o organizaţie pro-LGBT. Conţinutul unui asemenea parteneriat ar urma să fie foarte apropiat de cel al căsătoriilor, cu deosebirea că persoanele de acelaşi sex aflate în parteneriat nu vor putea adopta copii.

Ideea legalizării parteneriatelor civile nu este însă pe placul tuturor reprezentanţilor Coaliţiei PSD-ALDE. Senatorul Titus Corlăţean, fost ministru de Externe şi de Justiţie, face apel la un dialog amplu în partid de această temă şi dezvăluie posibilele consecinţe ale unei asemenea legalizări.

https://www.stiripesurse.ro/opozitie-in-psd-la-legalizarea-parteneriatelor-civile-adevarata-miza-adoptiile-de-copii-in-cuplurile-homosexuale_1295390.html

Vezi articolul original

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s