Brazilia are un nou președinte: Jair Bolsonaro a spus că „Dumnezeu este deasupra tuturor” și că Brazilia e o țară creștină

dininimapentrutine

Jair Bolsonaro, candidatul platformei social liberale, a câștigat categoric alegerile prezidențiale din Brazilia, obținând 55,2% dintre voturile exprimate, față de doar 44,8%, cât a reușit contracandidatul său, Fernando Haddad, informează BBC.

Bolsonaro, fost ofițer al Armatei Braziliei,  a câștigat alegerile cu promisiunea de a eradica corupția și de a scădea nivelurile mari ale infracționalității din țară.

Imediat după victorie, noul președinte a spus că Guvernul său va fi „un apărător al democrației și al Constituției: Aceasta nu este promisiunea unui partid, nici cuvântul unui om. Este un jurământ în fața lui Dumnezeu”.

În timpul campaniei electorale, Bolsonaro și-a atras sprijinul comunităților creștine din Brazilia, după ce s-a poziționat ferm împotriva legalizării avortului, dar și a căsătoriilor între persoane de același sex.

De confesiune romano-catolică, Bolsonaro a reușit să câștige simpatia creștinilor evanghelici, care formează aproape 30% din populație, după ce a criticat politica vechiului regim de a distribui „truse…

Vezi articolul original 159 de cuvinte mai mult

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.